open-navfaktor-logo
search
Poruka majke sinu
"Ne budeš li dijelio bogatstvo s ljudima kojima je potrebno, onda nisi moj sin"
Sjajni fudbaler svoju humanost pokazao je kada se zajedno sa suprugom odrekao bračnih darova
09.12.2019. u 00:35
get url
text

Otkaz Unaiju Emeryju značio je i povratak Mesuta Özila u sastav Arsenala. Bivši njemački reprezentativac dosta je dugo bio u nemilosti španskog stručnjaka, a privremeni menadžer Fredrik Ljungberg ukazao je povjerenje iskusnom veznjakom.

Özil je dobar prijatelj bh. reprezentativca Seada Kolašinca, a njihovo prijateljstvo nedavno je bilo na pravom testu kada su ih napala dvojica kriminalaca na ulicama Londona.

Nijemac turskih korijena jedan je od najplaćenijih fudbalera Topnika, no dok je Mesut bio još dječak, njegova majka je radila dva posla kako bi sačuvala porodicu i izvela je na pravi put.

U tome je itekako uspjela, a koliko Guzilar Özil ima važno mjesto u životu svog sina Mesuta najbolje govori njeno pismo, koje uokvireno krasi jedan od zidova njegovog doma u Londonu.

- Mesute, ne zaboravi da si i ti samo prolaznik na ovom svijetu, kao i svi mi. Bog te je nagradio talentom, ali ti to nije dao samo da bi se brinuo za sebe. Ako ne budeš dijelio svoje bogatstvo s ljudima kojima je potrebno, onda nisi moj sin - piše u pismu.

Özil sedmično zarađuje 350 hiljada funti, ali Mesut ne štedi. Sjajni fudbaler svoju humanost pokazao je kada se zajedno sa suprugom odrekao bračnih darova, od kojih je kasnije finansirano 1.000 operacija djece širom svijeta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.