open-navfaktor-logo
search
Nepoznavanje materije
Ne može bez gafova: Ibiševićev trener nije znao da li mu je ekipa ispala iz Kupa Njemačke
Novi trener Vedada Ibiševića nije se najbolje snašao, pokazavši da još nije upoznat s materijom u novoj sredini
05.12.2019. u 15:56
get url
text

Proslavljeni njemački napadač Jürgen Klinsmann proteklog vikenda debitovao je na klupi Herthe, no debi mu je pokvarila Borussija Dortmund koja je s 2:1 slavila na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Hertha, kojoj je poraz od BVB-a bio peti uzastopni u prvenstvu, već sutra gostuje kod Eintrachta u Frankfurtu, a tim povodom je danas održana i press konferencija kojoj je osim trenera berlinske Stare dame prisustvovao i sportski direktor Michael Preetz.

VEZANA VIJEST - Klinsmannova supruga "kriva" za skandal novog trenera Herthe

- Jako važan detalj u razvoju Eintrachta bio je DFB Pokal koji su osvojili ovdje u Berlinu. Taj pehar donio je veliku euforiju u njihove redove - rekao je Preetz.

U cijeloj priči novi trener Vedada Ibiševića nije se najbolje snašao, pokazavši da još nije upoznat s materijom u novoj sredini.

- Mi još igramo DFB Pokal, zar ne? - upitao je zbunjeni Klinsmann, koji se baš i nije proslavio u svom debiju, tokom kojeg mu se desio i gaf koji se baš i nije svidio Herthinom tehničkom sponzoru.

VEZANA VIJEST - Legendarni napadač objasnio koliko je Ibišević važan za Herthu

Nakon što je Preetz potvrdio da se Hertha i dalje takmiči u najmasovnijem fudbalskom takmičenju u Njemačkoj, Klismann je dodao:

- Aha, znači tako.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.