navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Korisno

Ne možete spavati zbog vrućine ili ste pod stresom? Stručnjaci imaju rješenje

Ako ste pod stresom ili vas muče vrućine, vjerojatno vam je teško opustiti se i utonuti u san. Stručnjakinja Claire Aristides koristi se jednostavnim strategijama kako bi stvorila redovne navike te tvrdi da taj postupak ne mora biti komplikovan.

Objavljeno: 09.07.2021. u 12:28
get url
text

- Ako sve ide po planu i moja djeca su do 19.30 u krevetu, opuštam se gledajući televiziju i do 21 sat nastojim leći u krevet - kaže.

Osim toga, prakticira povremeni post, metodu 16:8, što znači da ne jede nakon 19 sati. Vjeruje da joj i to pomaže.

- Ljudi koji večeraju kasnije i odlaze spavati kasnije mogu preopteretiti svoj organizam probavljanjem hrane. Ako želite leći do 21 sat, treba proći pristojno vrijeme između posljednjeg obroka i odlaska u krevet - dodaje Claire za Daily Mail.

Prije spavanja nikad ne koristi svoj pametni telefon. Tako dopušta svom umu da se opusti i ne razmišlja o poslu.

- Moram priznati da mi je ovaj korak bio izazovan i da je trebalo puno vježbe da odložim svoj telefon i ne diram ga prije spavanja - ističe.

S druge strane, na telefonu pali umirujuće zvukove, koristeći aplikaciju.

- Vaš način razmišljanja ima veliku ulogu u snu. Ako sebi govorite da ne možete zaspati, onda to utječe na vašu sposobnost da se to zaista i dogodi. Ja ponekad uzastopno ponavljam da sam stvarno pospana i djeluje - zaključila je.

Prema njemačkom stručnjaku za probleme spavanja Hansu-Guenteru Weessu, ako je san narušen visokim temperaturama koje vladaju, zatvorite prozore i rolete tokom dana, a otvorite ih prije odlaska na spavanje. Drugi savjet je, iako zvuči pomalo paradoksalno, popiti nešto vruće, a izbjegavati alkohol.