open-navfaktor-logo
search
Tužilačka odluka
Nema elemenata krivičnog djela: Tužilaštvo KS neće provoditi istragu liječenja Nadin Smajlović
Tužilaštvo Kantona Sarajevo neće provoditi istragu na osnovu prijave Amine Smajlović, koja je prijavila ljekare KCUS-a za nepružanje medicinske pomoći njenoj kćerki Nadin Smajlović i neovlašteno otkrivanje profesionalne tajne od KCUS-a, potvrdila je Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS.
27.11.2020. u 16:15
get url
text

- Nakon provjere navoda iz prijave utvrđeno je da u radnjama prijavljenih nema elemenata krivičnih djela. Obavještenje sa razlozima za donošenje tužilačke odluke je u skladu sa zakonom dostavljeno podnosiocu prijave, koji na ovu odluku ima pravo pritužbe Uredu glavne kantonalne tužiteljice - kazala je Bavčić.

VEZANI TEKST - Dvosatni štrajk na KCUS-u: "Prislonio mi je revolver na vrat i prijetio da će mi ubiti djecu"

Slučaj 13-godišnje djevojčice Nadin Smajlović dospio je u javnost nakon što je njen otac prijetio gasnim pištoljem jednom od ljekara KCUS-a, koji nije potpisao saglasnost za njeno izmještanje van BiH, što su roditelji zahtijevali.

Nakon tog incidenta, ljekari KCUS-a su organizirali dvosatni štrajk, kazavši da je takvo ponašanje nedopustivo, te da niko ne može u takvim uvjetima liječiti pacijente.

Roditelji su tada ustvrdili da KCUS odbija liječiti njihovo dijete, a što su iz te zdravstvene ustanove demantirali, tvrdeći da nikad nikome nisu uskratili pravo na liječenje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.