open-navfaktor-logo
search
Persona non grata
Nema oprosta: BHFanaticosi poslali jasnu poruku Ognjenu Vranješu
Ognjen Vranješ, fudbaler grčkog AEK-a, jučer se hvalio srbijanskim medijima kako je blizu povratka u fudbalsku A reprezentaciju BiH.
12.02.2020. u 18:48
get url
text

Međutim, od toga neće biti ništa, što su za Faktor nedavno potvrdili i iz Fudbalskog saveza BiH.

VEZANI TEKST - Ovo su ključne rečenice koje otkrivaju hoće li Bajević vratiti Vranješa među Zmajeve

A sada su poruku problematičnom defanzivcu poslali i BHFanaticosi, najvjerniji navijači našeg državnog tima.

- Naš stav je jasan - napisali su iz BHF-a na svojoj Facebook stranicu uz prekriženu fotografiju Ognjena Vranješa na kojoj piše da je "persona non grata".

Kada se zna da su BHFanaticosi prije sedam dana imali sastanak sa predsjednikom Saveza Elvedinom Begićem i generalnim sekretarom Adnanom Džemidžićem, te su obećali da će podržati Zmajeve u baražu za EURO 2020, jasno je da Vranješ neće dobiti poziv za duel(e) protiv Sjeverne Irske (polufinale, 26. mart) i eventualno finale pet dana kasnije.

VEZANI TEKST - BHF obećao Zmajevima podršku u borbi za EURO

Vranješ se iz reprezentacije izbacio sam zbog incidenata van terena, posebno zbog tetovaže portreta četničkog vojvode Momčila Đujića, što je kap koja je prelila čašu. U prošlosti mu je oproštena tetovaža granica entiteta RS, što je shvaćeno kao provokacija i nacionalistički ispad, a koju je nakon pritiska javnosti prepravio u sat. Oprošten mu je i verbalni sukob sa BHF-om, koje je nazvao "bauštelcima" i ponudio ih da mu okreče stan. Ali, veličanje fažizma je kap koja je prelila čašu. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.