open-navfaktor-logo
search
Džaferović istakao
"Nema popuštanja u procesu formiranja vlasti, bio bi to put BiH u anarahiju"
Nadam se da ćemo formirati vlast, ali je formirati možemo jedino na ovim principima, jer ako bismo sada popustili, i taj princip bacili pod noge, pitanje je šta bi bilo sljedeće
17.11.2019. u 17:47
get url
text

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović boravio je danas u Mostaru gdje je obilježena 27. godišnjica Četvrtog korpusa Armije RBiH. Između ostalog, u svom obraćanju na svečanoj akademiji održanoj tim povodom osvrnuo se i na aktuelnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini.

-Slabljenjem uloge međunarodne zajednice u BiH, antibosanske političke snage su podigle glavu. Snage koje su u ratu agresijom na BiH pokušale da ostvare oružjem svoje ciljeve, danas to pokušavaju da urede političkim sredstvima. Budućnost ove zemlje je u njenoj unutrašnjoj reintegraciji, i integraciji tako reintegrirane BiH u EU, NATO savez i druge svjetske tokove- istakao je Džaferović, dodajući kako mnogi šire islamofobiju i laži o nama, pokušavaju da od nas naprave opasnost u svijesti zapadne Evrope, kako bi lakše završili svoj posao i ciljeve.

-Ovdje žive vrlo tolerantni ljudi. Evropa može puno toga da nauči iz BiH od nas-poručio je.  

Naglasio je kako se nikome neće popustiti u procesu formiranja vlasti.

-Nema popuštanja, odluke ove države koje su donesene moraju se poštovati.Na tome insistiram i nadam se da ćemo formirati vlast, ali je formirati možemo jedino na ovim principima, jer ako bismo sada popustili, i taj princip bacili pod noge, pitanje je šta bi bilo sljedeće. Bio bi to put u nepoznato, u anarhiju i zbog toga ćemo nastaviti da se borimo na ovim principima za BiH- zaključio je Džaferović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.