open-navfaktor-logo
search
Bivša zvijezda Uniteda
Nemanja Vidić ulazi u trku za predsjednika Fudbalskog saveza Srbije
Dani prolaze, odluka je sve izvjesnija – Nemanja Vidić ući će u trku za predsjednika Fudbalskog saveza Srbije!
14.01.2023. u 19:32
get url
text

Bivši reprezentativac Orlova jesenas je javno obznanio želju da preuzme rukovođenje srpskom kućom fudbala. U to vrijeme i bez konačne odluke o ulasku u predsjedničku trku, ali… Nove okolnosti diriguju i drugačije odluke!

Posljednjih dana, pojačanim naporima i konkretnim aktivnostima, u Vidićevim planovima kristališe se ideja o konačnoj odluci i definitivnom objavljivanju kandidature za najvažnije mjesto na Terazijama 35. I ne samo to – nekadašanji as Crvene zvezde, Manchester Uniteda i kapiten Orlova, polako već definiše tim potencijalnih saradnika u sistemu Fudbalskog saveza Srbije, prenosi Sport Klub.

Riječ je o bivšim fudbalerima i sportskim radnicima od ugleda, sličnih razmišljanja, ranije u zanemarljivoj mjeri angažovanih, ili skoro neaktivnih u srpskom fudbalu.

Jedan od ključnih događaja u konačnoj realizaciji Vidićeve ideje o kandidaturi bio je i dolazak Aleksandera Čeferina u Beograd. Predsjednik UEFA, nezvanično je potvrđeno Sport klubu, odavno ima pozitivan stav o konkretnom angažovanju Nemanje Vidića u srpskom fudbalu. Slično mišljenje ne krije ni Zoran Laković, jedan od ključnih autoriteta srpskog fudbala i drugi čovjek evropske federacije.

Da li je konkretna ideja bila tema i sastanaka, organizovanih u petak u Beogradu, nije teško pretpostaviti, pogotovo u svjetlu činjenice da sredinom marta ističu mandati organa i odbora FSS, konstutisanih prema izbornim rezultatima 2019. godine. Izborna skupština morat će da bude zakazana što prije, srpski fudbal nema više vremena za čekanja i odlaganja… A, čeka se samo ime budućeg predsjednika!

Martovski početak kvalifikacija za EP već je na pragu, fijasko sa tajmingom iz novembra 2022. očitao se i na Moundijalu u Kataru. Fudbalskoj Srbiji nije potrebna još jedna rašomonijada, uoči velikih izazova na terenu. Bile to i kvalifikacije za kontinentalni šampionat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.