open-navfaktor-logo
search
Trener Dinama
Nenad Bjelica otkrio: Olmovo obeštećenje moglo bi se udvostručiti
Jedan od najtalentovanijih španskih fudbalera Dani Olmo ove zime je iz zagrebačkog Dinama.
06.03.2020. u 13:27
get url
text

Trener Modrih Nenad Bjelica u razgovoru za italijanski Tuttomercatoweb otrkio je da bi obeštećenje koje je Leipzig platio hrvatskom velikanu moglo dodatno rasti, pa čak i do te mjere da bi moglo biti udvostručeno.

- Milanova ponuda bila je finansijski unosnija, ali je transfer u Njemačku bi njegov izbor. Želio je s Leipzigom igrati Ligu prvaka, a da je to ujedno i klub u kojem se mladi igrač može razvijati - kazao je Bjelica, te dodao:

- Moje je mišljenje da je Milan bio idealno rješenje jer znam kako funkcioniše italijanski fudbal. Da je kojim slučajem otišao u Milan mislim da bi to bio pravi izbor. Ipak, on je odlučio i poštujem njegov izbor.

Olmo je za Dinamo odigrao 124 zvanične utakmice, no Milan, za razliku od Leipziga, nije bio spreman u obeštećenje uključiti i eventualne bonuse.

- S Leipzigom je Dinamo dogovorio 20 posto od narednog transfera, a zajedno s bonusima Dinamo bi mogao zaraditi i do 50 miliona eura - naglasio je Bjelica.

Desi li scenariji o kojem je pričao trener hrvatskog prvaka, Olmov transfer će srušiti dosadašnje rekordno obeštećenja Leipziga. Njemački tim je za Nabyja Keitu izdvojio 27,75 miliona eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.