open-navfaktor-logo
search
Ozbiljne štete
Nevrijeme pogodilo dijelove Hrvatske: "Jezivo šta je to bilo, padao je grad veličine krompira"
Dijelove Hrvatske zahvatilo je u poslijepodnevnim satima najavljeno nevrijeme. Prvi su pogoršanje vremena osjetili u Zagorju, a kako javljaju stanovnici Huma na Sutli, to je područje iza 16 sati pogodio snažan grad koji je nanio ozbiljnu štetu automobilima.
25.05.2022. u 20:17
get url
text

- Jezivo, šta je to bilo. Strava i užas. U životu to nisam vidio, padao je grad veličine krompira. U centru općine su svi auti razbijeni, to nije za popravljati, samo za mijenjati. Imali smo taman Općinsko vijeće, svima su nam auti razbijeni. Idem sada na teren da vidim kako je u drugim dijelovima Huma na Sutli - rekao je načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša za Zagorje International.

Oštećenih automobila bilo je i u dijelovima Varaždina, a u Vinici, Sračincu, Trnovcu, Bartolovcu i drugim okolnim mjestima, grad je izazvao štete na voćnjacima i vinogradima, javljaju Varaždinske vijesti.

eMeđimurje javlja da je i u čitavom Međimurju padao grad veličine oraha.

Državni hidrometerološki zavod (DHMZ) za danas je prognozirao da se prema večeri očekuje jači razvoj oblaka, lokalno izraženi pljuskovi ili grmljavinsko nevrijeme. Ponajprije su izgledni u sjeverozapadnim i sjevernim predjelima, navečer i u Slavoniji. Prolazno se očekuje i vjetar s jakim udarima.

Zbog svega navedenog, DHMZ je izdao i upozorenja za cijelu centralnu Hrvatsku te priobalje u Srednjoj Dalmaciji. Za Zagrebačku i Osječku regiju izdato je narandžasto upozorenje, dok je za Karlovačku i priobalje Srednje Dalmacije izdato žuto upozorenje.

Upozorenje je građanima poslao i Hrvatski telekom.

- Danas se očekuje grmljavinsko nevrijeme na vašem području. Kako biste zaštitili svoje uređaje preporučujemo da isključite telefonski i strujni kabel iz utičnice”, stoji u poruci koju je HT uputio dijelu svojim korisnika, a za detaljnije upute upućuju građane na svoje službene stranice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.