open-navfaktor-logo
search
Napao navijača
Neymar žestoko kažnjen zbog sramotnog incidenta u finalu Kupa
Nakon poraza od Rennesa ljutito je reagovao prema navijaču koji je snimao i verbalno provocirao igrače
10.05.2019. u 13:46
get url
text

Fubaler Pais Saint-Germaina Neymar dobio je tri utakmice zabrane igranja zbog napada na navijača tokom ceremonije dodjele medalja na finalu Kupa Francuske, prenosi Anadolu Agency (AA).

Uz to, Brazilac je dobio i dvije utakmice uvjetne kazne.

Nakon što je Rennes pobijedio PSG poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca, Neymar je ljutito reagovao prema navijaču koji je snimao i verbalno provocirao igrače dok su se penjali uz stepenice da preuzmu medalje za drugo mjesto. Drugi igrači PSG-a, uključujući Gianluigija Buffona i Marca Verrattija, također su bili meta verbalnog provociranja od strane iste osobe, ali su je ignorisali.

Zabrana igranja stupa na snagu u ponedjeljak što znači da Neymar neće igrati za PSG u posljednje dvije prvenstvene utakmice, ali će morati propustiti i Superkup Francuske, koji će igrati prvak i pobjednik Kupa 3. augusta ove godine.

Neymar je ranije suspendovan na tri utakmice u takmičenjima pod okriljem Evropske fudbalske federacije (UEFA), jer je preko društvenih mreža vrijeđao sudiju koji je dosudio penal za Manchester United u osmini finala Lige prvaka. PSG je eliminisan iz Lige prvaka, a Neymar kažnjen, iako u tom susretu nije ni igrao.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.