open-navfaktor-logo
search
Fudbalska pijaca
Neymarov transfer će biti najveća "bomba" ljetnog prijelaznog roka
Neymar s PSG-om ima ugovor do 2022. godine, ali za razliku kada je nosio dres Barce, nema otkupnu klauzulu
18.06.2019. u 12:04
get url
text

Historija bi se mogla ponoviti, kao i 2017. godine. Neymar će biti top tema ljetnog prijelaznog roka. Brazilac je prije dvije godine preselio u PSG za rekordnih 222 miliona eura, a sada bi se mogao vratiti nazad u Kataloniju.

Globe Esporte je nagovjestio mogućnost transfer-bombe. Brazilske novine, pozivajući se na izvore u oba kluba, pišu kako bi se 27-godišnji Neymar mogao vratiti na Camp Nou.

Barcelona bi platila oko 100 miliona eura, a neki od boljih igrača katalonskog tima bili bi uključeni u posao. Postoje tri opcije. Prva je Ousmane Dembele, druga Ivan Rakitić, a treća Samuel Umtiti.

Mediji u Brazilu pišu da je predsjednik Barcelone Josep Matia Bartomeu već kontaktirao Neymara i njegove agente. Neymar s PSG-om ima ugovor do 2022. godine, ali za razliku kada je nosio dres Barce, nema otkupnu klauzulu.

Nasser Al Khelaifi, vlasnik PSG-a nezadovoljan je ponašanjem nekih igrača francuskog prvaka.

- Želim igrače koji će dati sve od sebe za naš projekt. Obavit ću razgovore s onima koji ga nisu razumjeli ili to ne žele. Neymar nije bio prisiljen potpisati ugovor s nama - objasnio je u nedavnom intervjuu za France Football prvi čovjek PSG-a.

Prema najavama, ljetni prijelazni rok će biti itekako vruć. Fudbalska pijaca službeno se otvara 1. jula.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.