open-navfaktor-logo
search
Brazilski napadač
Nezadovoljni Neymar spreman napustiti PSG, zna i u kojem pravcu bi želio ići
Španski mediji pišu kako je Neymar bliskom prijatelju povjerio kako je nesretan u Parizu, te da žali zbog odluke da napusti Barcelonu
12.06.2019. u 11:39
get url
text

Uprkos činjenici da je povrijeđen i da neće igrati na za Brazil na Copa Americi, Neymar će sljedećih dana biti u centru fudbalskih dešavanja. Glavni razlog za to nisu optužbe za navodno silovanje, već su isključivo fudbalske prirode, a u vezi je sa željom brazilskog napadača da napusti PSG.

Španski mediji pišu kako je Neymar bliskom prijatelju povjerio kako je nesretan u Parizu, te da žali zbog odluke da napusti Barcelonu.

Prepreka za odlazak Neymara svakako bi moglo biti veliko obeštećenje, no spekuliše se da bi PSG mogao spustiti cijenu jer niko u ekipi, pa tako ni Thomas Tuchel, ne želi nezadovoljnog i nemotivisanog igrača.

Ni pokušaji da ga motivišu boljim i bogatijim ugovorom nisu puno pomogli, a navodno bi Brazilac pristao i na manju plaću samo kako bi napustio redove aktuelnog prvaka Francuske.

To što bi se Neymar očito rado vratio u Bracelonu, s kojom se baš i nije rastao u velikoj ljubavi, moglo bi poremetiti planove Katalonaca za kupovinom planiranih pojačanja, u prvom redu Matthijsa De Ligta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.