open-navfaktor-logo
search
Nova bruka
Nezapamćena kriza: Na Grbavici slavila i Tuzla City, Manijaci okrenuli leđa Želji
U 11. minutu najvatreniji navijači Plavih, koji se okupljaju na južnoj tribini, napustili su stadion skandirajući Uprava napolje
11.11.2018. u 18:19
get url
text

Fudbaleri Željezničara doživjeli su i treći ovosezonski poraz na Grbavici. Nezapamćena kriza Plavih je produbljena i u duelu protiv Tuzla Cityja, a gosti iz Siminog Hana slavili su sa 3:2 i to nakon preokreta.  

Željezničar je od prvog minuta meča vršio pritisak na zadnju liniju Tuzla Cityja, ali gosti nisu imali većih problema da otklone opasnost pred svojim golom.

U 11. minutu najvatreniji navijači Željezničara koji se okupljaju na južnoj tribini napustili su stadion skandirajući "Uprava napolje".

{$galerijaFotografija}

Prvih 15 minuta nije doniijelo veća uzbuđenja, a Tuzlaci u 19. minuti dolaze do prednosti nakon pogotka iz penala, koji je realizovao Ivan Kostić.

Nakon primljenog gola Željezničar je napao svim silama, napadi su se redali pred Fejzićevim golom, a Plavi dolaze do poravnanja nakon ubačaja iz slobodnog udarca kada je vlastitu mrežu pogodio Adnan Šećerović.

Željezničar je nastavio napadati, izabranici Milomira Odovića u ovom su meču igrali pod imperativom pobjede i tako su se postavili na terenu.

Napadi su urodili plodom u 41. minutu kada drugi pogodak za domaćina postiže Sulejman Krpić.

{$galerijaFotografija}

Tuzla City je izjednačila u 58. minuti. Šećerović je izveo korener, a Vojo Ubiparip pogodio za 2:2. Napadač, koji je nosio Željin dres, nije proslavio ovaj pogodak. 

{$galerijaFotografija}

Nedugo potom gosti su došli do preokreta. Pogriješio je Stevanović, Haskić je uposlio Nukića, a ovaj pogodio za veliko slavlje i veliku pobjedu gostujućih fudbalera. 

Rezultati by SofaScore

Željo - Tuzla City 1 - 11.11.2018.
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.