open-navfaktor-logo
search
Javljanja pomjerena
Nezaposlene osobe neće biti brisane sa evidencije Službe za zapošljavanje KS
Sva redovna javljanja na evidenciju nezaposlenih, koja su trebala da budu u mjesecu martu i aprilu, pomjeraju se do daljnjeg, a nezaposlene osobe neće biti brisane sa evidencije nezaposlenih osoba, saopćeno je iz JU “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“.
30.03.2020. u 14:40
get url
text
get url
text

Osobe kojima je prestao radni odnos mogu izvršti prijavu na evidenciju nezaposlenih putem e-maila općinskog biroa prema mjestu prebivališta i putem pošte na adresu: Đoke Mazalića br. 3, sa naznakom "Prijava na  evidenciju nezaposlenih".

Potrebna dokumentacija za prijavu je: lična karta, dokaz o stručnom obrazovanju, odnosno o stručnoj osposobljenosti (svjedočanstvo ili diploma) i dokaz o prestanku rada (obrazac JS 3100, ugovor/rješenje).

Obavezno je u prijavi napisati kontakt telefon i adresu prebivališta, kako bi radnik biroa mogao dalje kontaktirati po prijemu dokumentacije.

U skladu sa okolnostima uzrokovanim novonastalom situacijom, o daljim promjenama u radu ustanove za svoje korisnike i javnost će biti redovno informisana, navodi se u saopćenju. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.