open-navfaktor-logo
search
Derby della Madonnina
Ni Krunićev Milan uspio pokvariti maksimalan bodovni učinak Intera
Nerazzurri su u gradskom derbiju trijumfovali s 0:2 zahvaljujući golovima Brozovića i Lukakua
21.09.2019. u 22:43
get url
text
get url
text

Prva ozbiljinija prilika koju vrijedi izdvojiti u večerašnjem okršaju milanskih gradskih rivala desila se pred golom Milana. Lautaro Martinez je odradio dobru "solo dionicu", no golman Gianluigi Donnarumma je fantastično odbranio.

Sedam minua kasnije ponovo je mladi čuvar mreže bio u centru pažnje. Ovoga puta je zaustavio šut Romelua Lukakua.

Inter, koji je u dosadašnja tri kola ima maksimalan bodovni učinak, u potpunosti je dominirao prvim poluvremenom. Nizale su se prilike, a nakon Martinezove u 20. minuti, D'Ambrosio je minut kasnije pogodio stativu.

Još tri šanse imali su Nerazzurri u period od 35. do 39. minute. U posljednjoj prilici se mreža čak i zatresla, ali je VAR signalizirao ofsajd.

Milan u prvih 45 minuta nije imao ozbiljniju priliku, a poslije četiri minuta igre u nastavku Inter je poveo 0:1. Marcelo Brozović je pogodio poslije asistencije Stefana Sensija, no glavni arbitar meča gol je priznao tek nakon što je konsultovao VAR. Ovoga puta tehnologija je bila na strani nominalni gostiju.

I nakon vodećeg gola sastav Antonija Contea je bio bolji tim na terenu San Sira. Inter je u 61. minuti zaprijetio još jednom preko Martineza, ali je Donnarumma i ovaj put sjajno intervenisao izvadivši loptu ispod prečke.

Dvanaest minuta prije kraja Inter je udvostručio prednost. Donnarumma ovga puta nije imao šanse protiv Lukakua.

Nakon trijumfa u Derbyju della Madonnina, koji je s klupe odgledao bh. reprezentativac Rade Krunić, Inter je na liderskom mjestu Serie A s maksimalnih 12 bodova, dva više od prvaka Juventusa, koji se nalazi na drugoj poziciji. Rossoneri su s druge strane deveti sa šest bodova.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimak golova s meča Milan - Inter možete pogledati OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.