open-navfaktor-logo
search
Previranja
Nije Miloš, ali jeste Gigović: Velibor pretplaćen na Slobodu, mediji u RS-u se pitaju da li je to moralno
Miloš Gigović, sudija iz Bosanske Gradiške, posljednjih godina i mjeseci puni stupce sportskih medija u našoj zemlji.
21.05.2022. u 14:24
get url
text

Ali ne zbog dobrog suđenja na premijerligaškim utakmicama, nego zbog lakrdija koje je priređivao u zavisnosti od potrebe, a najveća je ona sa utakmica Borac - Velež (2:0), kada je brutalno oštetio Rođene.

Sada je drugi Gigović dospio u žižu javnosti - Velibor.

Kako piše Srpskainfo arbitar iz Bosanske Gradiške "pretplaćen" je u Sudijskoj organizaciji FS RS na utakmice Slobode iz Bosanskog Novog u finišu Prve lige Republike Srpske.

VEZANI TEKST - Sudija Gigović "nagrađen" za bruku, a trener Veleža prijavljen Disciplinskoj komisiji FSBiH

Gigović će treći put uzastopno da bude službeno lice na prvenstvenoj utakmici u kojoj je jedan od aktera klub sa stadiona Mlakve.

U 27. kolu 7. maja na meču Sloboda - Omarska (2:0) imao je ulogu glavnog sudije, prvo je pokazao treći, suspendujući žuti karton kapitenu domaćih Mateji Dodigu, a u 90. minuti i drugi žuti na utakmici, odnosno crveni - isključujući.

Dodig je, kao prije njega Argentinac Abrego, "očistio" crveni karton u Kupu Bosanskog Novog i nastupio na derbiju protiv Sloge, pa su se Dobojlije žalile i sada se očekuje reakcija takmičarskih i disciplinskih organa.

Potom je u 28. kolu na derbiju u Doboju Sloga - Sloboda (2:2) Gigović obavljao ulogu četvrtog arbitra zaduženog za klupe za rezervne igrače.

U 72. minutu, poslije izjednačenja rezultata, gostujući fudbaler Saša Stojnić fizički je nasrnuo na rezervnog igrača Sloge Radu Džombića što je bila inicijalna kapisla za gužvu i prekid koji je trajao više od deset minuta, a s tribina su utrčala u teren i dva navijača domaćeg tima.

Nakon što se situacija smirila pokazano je pet crvenih kartona, četiri za domaćina i jedan za goste.

Isključeni su Zoran Ćurguz, šef stručnog štaba Sloge, njegov pomoćnik Anđelko Tadić, službeni predstavnik Miroslav Kršić, rezervni igrač Haris Džaferović, te pokretač incidenta Saša Stojnić iz Slobode.

Svi oni danas neće moći da budu u protokolu utakmica 29. kola: Dobojlija u Etno selu Stanišići i Sloboda na domaćem terenu protiv Sutjeske.

VEZANI TEKST - Sudija sa Prve lige RS među uhapšenima zbog sumnje na primanje mita od kamiondžija

Poslije svega, Komisija za sudije i suđenje FS RS delegirala je Velibora Gigovića za današnji meč u Bosanskom Novom između Slobode i Sutjeske, a bit će glavni sudija!

Možda ovo i jeste po Pravilniku, možda nema prepreka s te strane, ali se postavlja pitanje da li je moralno?

Kako saznajemo u dopunskim izvještajima isključenih Dobojlije su upravo potencirale ulogu Velibora Gigovića kao četvrtog arbitra na derbiju u prošlom kolu, a Sloboda i Sloga se bore za drugo mjesto na tabeli, koje navodno, vodi u Premijer ligu BiH.

Kako piše Srpskainfo u Sudijskoj komisiji FSRS bi morali, bar malo, da povedu računa o ovim i ovakvim stvarima jer one, same po sebi, izazivaju velike sumnje u pristrasnost pojedinih arbitara prema određenim klubovima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.