VEZANI TEKST - Schmidt: Zakoni RS o visokom predstavniku i Ustavnom sudu BiH blokirani, napad na ustavni poredak krivično djelo

- Očekivana i potpuno opravdana odluka visokog predstavnika u BiH. Izmjenama Krivičnog zakona BiH, podrivanje i rušenje ustavnog poretka će biti krivično djelo, a počinioci procesuirani.

Do sada je postalo očito da sankcije svjetskih sila nisu pogađale Dodika u mjeri u kojoj se to očekivalo, međutim, najnovijim Schmidtovim odlukama svi funkcioneri će ubuduće morati odlučiti da li su spremni krivično odgovarati zbog provođenja Dodikove politike - napisao je, između ostalog, Nikšić na svoj Facebook stranici.

Dodao je da "suspenzijom Zakona o nepriznavanju odluka Ustavnog suda BiH izglasanog u NSRS i Zakona o nepriznavanju odluka OHR-a u RS-u, kao i izmjenama Krivičnog zakona međunarodna zajednica je još jednom pokazala da čvrsto stoji na strani Bosne i Hercegovine, uprkos stalnim kritikama da ništa ne čine kako bi se suprostavile Dodiku i njegovoj antidržavnoj politici".