open-navfaktor-logo
search
O svemu pomalo
Nikšić: Nećemo se baviti novom strankom u Tuzli, ali nećemo dopustiti ni da se oni bave SDP-om
Osvrnuo se i na sutrašnju "Povorku ponosa" u Sarajevu kazavši da će se SDP uvijek zalagati da se slobode u Bosni i Hercegovini ničim ne ograničavaju
07.09.2019. u 12:21
get url
text
Nermin Nikšić

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a danas je u Sarajevu održao konferenciju za novinare na kojoj je poručio da će SDP zajedno sa drugim strankama, koje to žele, načiniti pritisak da se ide u promjene Izbornog zakona. Prokomentirao je i današnje osnivanje nove stranke u Tuzli bivših članova SDP-a. Osvrnuo se i na sutrašnju "Povorku ponosa" u Sarajevu kazavši da će se SDP uvijek zalagati da se slobode u Bosni i Hercegovini ničim ne ograničavaju.

- Danas smo planirali da održimo jedno kraće savjetovanje sa izabranim vijećnicima, odbornicima, zastupnicima, a kojim ćemo obilježiti neki naš početak priprema kampanje za lokalne izbore. Nažalost, svi smo svjedoci situacije u kojoj se nalazimo, mislim da ćemo obilježiti godišnjicu nakon održanih općih izbora da nemamo vlasti ni na državnom ni na federalnom nivou - rekao je Nikšić u obraćanju novinarima i dodao:

"Mi ćemo zajedno sa političkim partijama koje pokažu spremnost ići da napravimo pritisak da krenemo u pravcu izmjena Izbornog zakona, i da se uvede u zakon instutut vanrednih izbora. U tom svjetlu treba gledati i na nedavni sastanak sa predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem".

Prokomentirao je današnje osnivanje nove stranke u Tuzli, koju čine bivši članovi SDP-a.

- Oni su se opredijelili za svoj put, da budu dio koalicije sa SDA. Želim im sreću. Ali odmah da rasčistimo, mi se nećemo njima baviti, ali nećemo dopustiti ni da se oni bave SDP-om - naglasio je Nikšić.

Osvrnuo se i na sutrašnju "Povorku ponosa" u Sarajevu.

- Svako ima pravo da se izražava na način kako smatra i uvijek ćemo se zalagati da se slobode ničim ne ograničavaju. Međutim, smetaju nam pamfleti na strane zvaničnike, ambasadore, to je nedopustivo. Bosna i Hercegovina može opstati samo bude njegovala očuvanje kulture različitosti - poručio je Nikšić.

{$galerijaFotografija}

Press SDP 07.09.2019.
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.