Jordi Cardoner, potpredsjednik Barcelone, potvrdio je da se brazilska zvijezda Neymar želi vratiti na Nou Camp.

No, "drugi" čovjek katalonskog ponosa, poručio je da su male šanse da se to dogodi. Finansije su jedan od razlog zbog kojih Neymarova želja neće biti ispunjena. Ali, ne i jedini...

- Neymar se želi vratiti u Barcelonu. Istina je. Međutim, ne razmišljamo o potpisivanju ugovora s njim. O toj temi se i ne razgovara - kazao je Cardoner, objasnivši detalje:

- Postoje mnoge stvari koje nam se nisu svidjele kada je riječ o njegovom odlasku u PSG. Ljudi govore da smo potpisali ugovor s Neymarom, a mi nismo potpisali ništa. Nismo ni održavali kontakt s njim. On i mnogi drugi fudbaleri žele igrati za Barcelonu, nije mi iznenađenje to što se želi vratiti. Događalo se to i ranije, neki su odlazili i vraćali se, Cesc Fabregas, Gerard Pique... Neymar je odličan igrač, ali morate uzeti u obzir okolnosti u kojima je otišao kako biste znali da li će te glasine postati stvarnost jednog dana.

Cardoner je govorio i o mogućnošću da Antonio Griezmann zaduži dres Barce.

- Razumijem da svaki igrač želi doći u Barcelonu gdje igra najbolji igrač svih vremena. Svaki igrač bi rado došao, ali mi moramo balansirati budžet - istakao je potpredsjednik Barce.