- Kao jedini demokratski organizovan klub u Bosni i Hercegovini po principu "1 član - 1 glas", NK Čelik polaže izuzetno veliku važnost na transparentnost svog poslovanja.

Ove sedmice objavljen je Kvartalni izvještaj o finansijskim tokovima NK Čelik Zenica između 15. jula i 20. oktobra 2020. goddine, gdje je prikazano da je dug kluba smanjen za 1.220.490 KM.

Ovo je samo jedan od koraka u procesu ozdravljenju kluba. Ovaj izvještaj je dostupan kompletnoj javnosti, a ubuduće izvještaji će biti prezentovani isključivo članovima kluba.

Članstvo je otvoreno za sva fizička lica i više informacija je moguće dobiti putem e-mail adrese [email protected] - saopćeno je iz NK Čelik.

Iz zeničkog kluba su poručili kako je fudbal u BiH potrebno ozdraviti iz temelja, a da je za Čelik vraćanje povjerenja prvi korak ka tom cilju.

Izvještaj možete pročitati OVDJE.

- Rukovodsvo kluba još nije dobilo odgovor o izvršenju odluke Gradskog vijeća Zenica od 20. augusta 2020. godine, kojim se Grad pravno obavezao platiti porezni dug kluba - poručili su iz NK Čelik.