open-navfaktor-logo
search
Kršenje sporazuma
NK Čelik podnio tužbu protiv Grada Zenice
Nogometni klub Čelik podnio je tužbu protiv Grada Zenice zbog kršenja Sporazuma o međusobnoj saradnji.
26.05.2021. u 14:58
get url
text

- Zbog činjenice da Gradska uprava Grada Zenica nastavlja kršiti potpisani Sporazum o međusobnoj saradnji koji ima s NK Čelik Zenica, klub je radi zaštite svojih prava danas podnio tužbu protiv Grada Zenica - saopćio je klub sa Bilinog polja.

Iz Čelika ističnu da protivno Sporazumu o međusobnoj saradnji, Gradska uprava ne izvršava svoje obaveze u smislu prebacivanja novčanih sredstava prikupljenih od najma poslovnih prostora u stadionu Bilino polje čime je Grad Zenica od početka 2021. godine.

Rukovodstvo nekadašnjeg premijerligaša tvrdi kako je s današnjim danom od najma prostora na stadionu Grad Zenica protupravno zadržao sredstva u iznosu 74.039,20 KM koja pripadaju Čeliku.

- Iako smo se u klubu nadali i čvrsto vjerovali da će u Gradskoj upravi Grada Zenica prevladati razum, nažalost, nakon ignoriranja nekoliko pismenih i javnih opomena, te klupskog prijedloga za izmjenom sporazuma, prisiljeni smo se svim dozvoljenim sredstvima boriti za ono što pripada našem klubu - poručili su iz Čelika.

U Čeliku žale zbog ovakvog razvoja situacije, ali su izkazali spremnost da se izbore sa svim preprekama koje stoje na procesu oporavka i stabilizacije kluba.

- Klub će svakako transparentno izvještavati članove i javnost o toku sudskog postupka - navodi se na kraju saopćenja NK Čelik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.