Zbog rekonstrukcije terena na stadionu "Asim Ferhatović Hase" Bordo tim će narednih nekoliko mečeva igrati na zamjenskom stadionu za koji su izabrali Bilino polje, što je sigurno velika šteta s obzirom da su u prva dva domaća meča na Koševu imali prosjek od gotovo devet hiljada gledatelja.

Saopćenje NK Čelik prenosimo u cjelosti:

- Javnost je upoznata da će u narednom periodu, zbog renoviranja i postavljanja novog travnjaka na stadionu "Asim Ferhatović Hase", FK Sarajevo odigravati svoje domaće utakmice na stadionu Bilino polje u Zenici.

NK Čelik Zenica ponosan je što svoje utakmice odigrava na stadionu Bilino polje, te što zbog kvalitete stadiona ima priliku ugostiti ostale klubove da odigravaju svoje utakmice na našem stadionu, bilo to zbog renoviranja svojih stadiona ili odigravanja evropskih utakmica većeg nivoa.

Kako će FK Sarajevo već od srijede odigrati svoju prvu utakmicu kao domaćin na stadionu Bilino polje, Uprava i menadžment NK Čelik Zenica im želi puno sportskih uspjeha, te želimo da se osjećaju, i na stadionu, i u gradu Zenici, kao kod kuće - poručili su iz NK Čelik.

Zaostali meč 1. kola Premijer lige Sarajevo - Tuzla City igra se u srijedu s početkom u 20 sati.