open-navfaktor-logo
search
Svaka čast
NK Čelik se pohvalio: Zeničanima prvi put u historiji sudila ženska ekipa
Fudbaleri Čelika jučer su na Bilinom polju savladali Mladost iz Doboja kod Kaknja.
15.11.2020. u 16:03
get url
text

Zeničani su protivb premijerligaša slavili sa 2:1, a jedan detalj ostat će upisan u historiju kluba.

- Jučerašnja pobjeda Čelika nad ekipom Mladost bit će posebno obilježena u historiji našeg kluba, ali ne zbog svog konačnog rezultata. Tek čitav niz pobjeda, kako onih na terenu, ali i van njega, mogu dovesti do oporavka Čelika, a 90 minuta najljepše igre na svijetu to ne može promijeniti.

Jučer se jedna takva pobjeda desila, ali za bosanskohercegovački fudbal.

Prvi put u 75 godina postojanja NK Čelik Zenica, utakmicu seniorske ekipe sudila je ženska sudijska ekipa. Utakmicu je predvodila glavna sutkinja Nejra Halać dok su njene pomoćnice bile Ilma Durmo i Medina Šut. Pored toga što su sve tri sutkinje iz Zenice, sutkinje Halać i Durmo su istovremeno stekle i igračko iskustvo u dresu ŽNK Čelik Zenica.

Ipak, ovo sutknji Halać nije prvi put da učestvuje u dijeljenju pravde na utakmicama NK Čelik Zenica s obzirom da je u februaru obavljala dužnost četvrte sutkinje tokom prijateljske utakmice sa FK Borac Banja Luka.

Ovim putem rukovodstvo NK Čelik Zenica čestita sutkinjama na odlično odrađenom arbitarskom poslu, te im želi mnogo uspješnih sezona u najvišim rangovima muških i ženskih fudbalskih takmičenja u Bosni i Hercegovini i inostranstvu kojima i Čelik stremi.

Istovremeno, naš klub snažno podržava učešće žena u fudbalu u svim ulogama na terenu i van njega gdje već u drugom mandatu Nadzorni odbor NK Čelik Zenica ima i ženske članove kao jedan od rijetkih klubova u Bosni i Hercegovini s tom privilegijom raznovrsnosti.

Razvoj ženskog fudbala u Bosni i Hercegovini, ali i Zenici je važan segment općeg razvoja fudbalske igre i kulture u našoj domovini kojeg NK Čelik Zenica snažno podržava i ohrabruje sve zainteresovane da prate i podrže njegov konstantni napredak i rast - saopćeno je iz NK Čelik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.