open-navfaktor-logo
search
Kraj rata u Mahali
NK Orahovica: Seljak koji je došao liječiti frustracije pivskom flašom pogodio mladog fudbalera
Utakmicu Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine, grupa Sjever, između Dinama i Orahovice obilježili su incidenti o kojim su se ogalsili i iz gostujućeg kluba.
04.04.2021. u 10:49
get url
text

Dženan Mrkonjić, šesnaestogodišnji član Orahovice pogođen je pivskom flašom u glavu, a iz gostujućeg kluba požali su se i na suđenje u utakmici koju su izgubili rezultatom 3:1. O dešavanjima na terenu oglasili su se na svom Facebook profilu.

- Kraj rata u Mahali. Najgore gostovanje naše ekipe otkako se takmičimo u 2. ligi FBiH. Vrijeđanje i udaranje tokom cijele utakmice, na kraju je krunisano fizičkim napadom na naše igrače. Uskoro opširnije - napisali su na Facebook stranici, da bi nešto kasnije pojasnili o čemu se radi:

- Našem Dženanu Mrkonjiću, momku od 16 godina, koji je tu da bi radio što većina njegovih vršnjaka voli i uživa u tome - igrao, loptao, slavio i tugovao zajedno sa ekipom. Danas Dženo, na kraju utakmice, utakmice gdje su njegove kolege bile pokradene (smiješan penal u 1. minuti), udarani (startovi pogibeljni, bez opomene), biva pogođen u glavu pivskom flašom od nekog domaćeg seljaka koji je došao tu liječiti svoje frustracije (kod kuće vjerovatno od žene ili ukućana ne smije, ako je ima).

Dženo je na šivanju rane, bit će dobro, želimo naravno brz oporavak. A, ovo sigurno će biti trauma momku od 16 godina koji je tek počeo graditi karijeru.

Poznato je da na ekipu dinama iz mahale (namjerno malim slovima) pola lige ima negativno mišljenje zbog ovakvih situacija. Pola sudija ne voli suđenje u Mahali jer se boje loših ocjena ako ne sude u korist domaće ekipe jer "svoje" ljude imaju u Savezu, baš primjer kao i danas. Delegat iz Tolise, koji prijeti našim igračima, domaće bodri. Cirkus cirkus cirkus.

Rezultat... Ma nije bitno, svi smo živi i zdravi, oporavit ćemo se - napisali iz iz NK Orahovica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.