- Kao dvostruki prvak države, trostruki osvajač Kupa BiH i godinama najorganiziraniji i po ostvarenim rezultatima najkonstantniji nogometni kolektiv otkad se igra zajednička Premijer liga BiH, NK Široki Brijeg se zalaže za nastavak prvenstva i završnice Kupa BiH - saopćio je klub s Pecare.

- Uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera zaštite igača i ostalih aktera na  utakmicama, smatramo kako odluke o prvaku države, pobjedniku kupa i ekipama koje će predstavljati Bosnu i Hercegovine na evropskoj sceni, kao i one o timovima koji će napustiti najviši rang bh. fudbala trebaju biti donesene na zelenom travnjaku - poručili su iz NK Široki Brijeg.

VEZANI TEKST - Fudbal na respiratoru: Kako su Alen Šeranić i Vico Zeljković zbog Borca "ubili" Premijer ligu BiH

Devet od ukupno 12 premijerligaških klubova zalaže se za nastavak sezone. Međutim, Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne politike u entitetu RS, jutros je saopćio da se do 1. jula iz preventivnih razloga ne razmatra nastavak profesionalnih liga. Podsjećamo da je Fudbalski savez Bosne i Hercegovine kao krajnji rok za nastavak prvenstva odredio 7. juni.