open-navfaktor-logo
search
Španija
Nova nada za Deportivo, predloženo proširenje druge lige
Fudbalski savez Španije predložio je rukovodstvu La Lige proširenje Segunde, drugog ranga takmičenja, za dva tima i to samo u sezoni 2020/21.
01.08.2020. u 10:03
get url
text

Prijedlog je stigao zbog izuzetnih okolnosti zbog kojih je utakmica posljednjeg kola Deportivo La Coruna – Fuenlabrada odgođena. Naime, uoči utakmice otkriveno je da je više igrača gostujućeg tima zaraženo koronavirusom zbog čega je odgođena, dok su se ostali dueli koji su odlučivali o plasmanu u Primeru i ispadanju u Segundu B odigrali. Prema propozicijama takmičenja sve su se utakmice morale igrati isti dan u istom terminu zbog čega je Deportivo pokrenuo pravni postupak.

Prema prijedlogu koji je u pismenoj formi Andreu Camps, generalni sekretar FS Španije uputio vodećim ljudima La Lige, Ministarstva sporta te predsjednicima kubova kojih se tiče proširenje, navodi se da bi dva dodatna mjesta pripala Deportivu i Numanciji, timovima koji su ispali, ali su uoči posljednjeg kola imali šanse za opstanak.

Ukoliko rukovodstvo La Lige usvoji ovaj prijedlog FS Španije to će značiti da slavni klub iz La Corune, španski šampion iz 2000. godine, neće ispasti u treću ligu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.