Zmajići su od samog početka utakmice imali kontrolu na terenu. Igrao se 13. minuti kada su Znajići uspjeli da materijaliziraju bolju igru. Korner je izveo Vedad Subašić, a Slaven Ristić sa 10-ak metara postigao vodeći gol. U 20. minuti odbrana Azerbejdžana je napravila grešku, što je Bosna i Hercegovina iskoristila i u dva poteza udvostručila prednost. Gol je postigao Mario Kolobarić na dodavanje Anela Spreče.

Treći gol naša reprezentacija postiže u 31. minuti, a strijelac je bio Srđan Čatić sa 7-8 metara. Pred kraj utakmice BiH je krenula sa golmanom u polju sa ciljem da ostvari što bolju gol razliku, što je Azerbejdžan kaznio u 38. minutu preko Shahbaza Handamilla. Ipak minut kasnije Alem Kadić postiže konačnih 4:1 udarcem sa 9-10 metara.

U drugom susretu ove grupe, Francuska je sa 8:1 savladala Grčku. Nakon dva odigrana kola, Francuska i Bosna i Hercegovina imaju po šest bodova, dok su Azerbejdžan i Grčka bez bodova.

U sljedećem kolu, Bosna i Hercegovina u subotu 25. marta od 20 sati igra protiv Francuske, u direktnom duelu za prvo mjesto u grupi i plasman na Evropsko prvenstvo.