open-navfaktor-logo
search
Pripremni mečevi
Nova pobjeda Željezničara, Zvijezda bolja od Slobode
Fudbaleri Željezničara upisali su pobjedu u novom kontrolnom meču, a nakon što su u srijedu sa 3:0 slavili na gostovanju kod Neuma, danas su rezultatom 3:1 bili bolji od Čapljine.
28.01.2021. u 15:58
get url
text

Izabranici Amara Osima trijumfovali su zahvaljujući golovima Ermina Zeca, Mustafe Mujezinovića i Sedada Subašića, dok je jedini gol za hercegovački sastav postigao Marsel Mace.

Plavi su poveli u 25. minuti utakmice nakon što je Subašić lijepo uposlio iskusnog Zeca koji rutinski pogađa mrežu protivnika. S minimalnom prednošću Željo je otišao na poluvrijeme.


Poslije četiri minute igre u nastavku Mujezinović je iskoristio neodlučnost u odbrani Čapljine te udvostručio prednost svog tima.


Subašić je u 57. minuti s bijele tačke povisio na 3:0, da bi konačnih 3:1 postavio Mace tri minute kasnije.

Današnji meč Plavi s Grbavice počeli su u sastavu: Erić, Blažević, Miletić, Vrhovac, Milićević, Čeliković, Bekrić, Subašić, Mujezinović, Štilić, Zec.

U drugom susretu koji je počeo u isto vrijeme kada i duel Željezničar - Čapljina gradačačka Zvijezda je s 1:0 porazila Slobodu. Strijelac jedinog gola bio je Vidović nakon asistencije Rastoke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.