Potpisani ugovori

Novac od klirinškog duga za Srebrenicu i Istočnu Ilidžu: Asfaltiranje i pitka voda

Objavljeno: 29.10.2018. u 12:55

Srebrenica je dobila 500.000, a Istočna Ilidža 450.000 maraka

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović potpisao je danas sa načelnicima Srebrenice i Istočne Ilidže, Mladenom Grujičićem i Marinkom Božovićem, ugovore o dodjeli sredstava Vijeća ministara BiH za prioritetne infrastrukturne projekte. Riječ je o sredstvima iz klirinškog duga Ruske Federacije uplaćenim Bosni i Hercegovini.

Ugovorom o dodjeli sredstava Srebrenici, ovoj lokalnoj zajednici je omogućeno da koristi 500.000 KM za prioritetne infrastrukturne projekte.

- Sredstva će biti utrošena na četiri projekta, asfaltiranje tri putna pravca i rekonstrukciju liftova, koji su dobili jednoglasnu podršku Skupštine opštine Srebrenica i čija realizacija će biti u interesu svih građana - istakao je Grujičić nakon potpisivanja.

Opštini Istočna Ilidža, potpisanim Ugovorom, dodijeljena su sredstva za Projekat zaštite izvorišta pitke vode Sarajevsko polje, u iznosu od 450.000 KM.

- Ovaj ugovor je značajan ne samo za građane Istočnog Sarajeva nego i mnogo šire, jer je riječ o zaštiti izvorišta kojim se snabdijeva cijelo Sarajevo - rekao je načelnik Božović.

Ministar Šarović izrazio je veliko zadovoljstvo zbog zaključenja ugovora o dodijeli sredstava, jer se na ovaj način direktno pomažu lokalne zajednice kojima je ubrzani infrastrukturni i ekonomski razvoj ključni prioritet, saopćilo je Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije