open-navfaktor-logo
search
Sastanak
Novalić - Germain: Bitno je ići ka NATO-u, makar i usporeno
Treba nam državna vlast koja će nastaviti kontakte i odnose sa EU-om i NATO-om, kazao je Novalić
06.08.2019. u 14:35
get url
text

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i zamjenica šefa misije u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Ellen Germain ocijenili su motivirajućim jučerašnji sporazum o uspostavi novog Vijeća ministara BiH, saopćeno je iz Ureda Federalne vlade za odnose s javnošću.

Taj sporazum, kako je kazano tokom današnjeg susreta u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, uz ostalo omogućava i provedbu volje građana izraženu kroz izborne rezultate.

- Treba nam državna vlast koja će nastaviti kontakte i odnose sa EU-om i NATO-om. Bitno je ići naprijed ka NATO-u, makar i usporeno jer taj put za nas znači sigurnost i približavanje svjetskim standardima - kazao je Novalić.

Kad je riječ o socijalno-ekonomskim odrednicama postignutog sporazuma, očekuje se da će platforma za provedbu ovog zadatka biti usvojena na skoroj zajedničkoj sjednici vlada Federacije BiH i Republike Srpske.

U današnjim razgovorima sudjelovale su sekretarka Vlade FBiH Edita Kalajdžić i Courtney Kline iz Političkog odjela Ambasade Sjedinjenih Američkih Država.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.