open-navfaktor-logo
search
Transfermarkt
Nove vrijednosti fudbalera u Engleskoj: Koliko od danas vrijede Zmajevi?
Trent Alexander-Arnolf od danas je najvredniji defanzivac Premier lige sa 110 miliona eura, deset više od klupskog kolege Virgila van Dijka
10.12.2019. u 12:58
get url
text

Specijalizovani portal za fudbalsko tržište i transfere, Transfermarkt.de, danas je objavio nove vrijednosti fudbalera engleske Premier lige. Preciznije rečeno osvježene su tržišne vrijednosti za 504 četiri igrača koji nastupaju u klubovima najjačeg engleskog fudbalskog ranga.

Od danas Trent Alexander-Arnold najvredniji je defanzivac Premier lige sa 110 miliona eura, deset više od klupskog kolege Virgila van Dijka.

Najvredniji igrač Premiershipa, prema novim podacima, je Raheem Sterling. Krilni napadač Manchester Cityja sada vrijedi 160 miliona eura, a vredniji od njega samo je dvojac iz PSG-a Neymar (180 miliona eura) i Kylian Mbappe (200 miliona eura).

Kada je riječ o bh. fudbalerima koji nastupaju u Engleskoj, vrijednost Seada Kolašinca ostala je nepromijenjena, pa je defanzivac Arsenala sa 20 miliona eura i dalje drugi najvredniji Zmaj nakon Miralema Pjanića (70 miliona eura).

Za razliku od Kolašinac na vrijednosti su izgubili Muhamed Bešić i Mario Vrančić. U odnosu na ljetos, kada je vrijedio pet miliona eura, veznjak Evertona na posudbi u Sheffield Unitedu sada vrijedi dva miliona manje. I bivši mladi reprezentativac Njemačke vrijedi milion manje u odnosu na 13. juni ove godine kada je vrijedio 3,5 miliona eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.