open-navfaktor-logo
search
Transfermarkt
Nove vrijednosti igrača Serie A, šta je sa Pjanićem i Džekom?
Prema najnovijim podacima, najvredniji igrač u Italiji je Argentinac Paulo Dybala, fudbaler Juventusa sada vrijedi 85 miliona eura
12.12.2019. u 14:45
get url
text

Specijalizovani portal za fudbalske transfere i analizu fudbalskog tržišta Transfermarkt.de, odredio je nove vrijednosti fudbalerima Serie A.

Prema najnovijim podacima, najvredniji igrač u Italiji je Argentinac Paulo Dybala. Fudbaler Juventusa sada vrijedi 85 miliona eura. Slijedi njegov zemljak Lautaro Martinez sa 80 miliona eura, dok je na trećem mjestu Cristiano Ronaldo sa 75 miliona eura, kojem je od ljetos vrijednost pala za čak 15 miliona eura.

Iza Ronalda slijedi grupa fudbalera koji vrijede koliko i napadač Juventusa, a u njoj su Matthijs de Ligt, Romelu Lukaku i Kalidou Koulibaly.

Vrijednost Miralema Pjanića na fudbalskom tržištu se nije mijenjala, a veznjak Stare dame sa 70 miliona eura i dalje je najvredniji fudbalski reprezentativac naše zemlje.

Nije se mijenjala ni tržišna vrijednost Edina Džeke (14 miliona eura), Radeta Krunića (8 miliona eura) i Mate Jajala (milion eura).

"Nazadovao" je jedino bivši reprezentativac BiH Senad Lulić. Kapiten Lazija sada umjesto četiri miliona eura, koliko je vrijedio ljetos, vrijedi pola miliona manje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.