open-navfaktor-logo
search
Podrška građanima
Novo Sarajevo: Formirani timovi volontera za pomoć oboljelim od korone
Služba za civilnu zaštitu u saradnji sa Službom za poslove Općinskog vijeća i lokalnu samoupravu i Općinskom organizacijom Crvenog križa Novo Sarajevo oformila je timove volontera, koji će zajedno sa sekretarima mjesnih zajednica pružati, podršku, starijim i ugroženim kategorijama stanovništva oboljelim od koronavirusa.
19.03.2021. u 18:33
get url
text

Navedeni timovi počinju s radom od 19. marta i provodit će najavljene aktivnosti svakim radnim danom, od ponedjeljka do petka.

Ugrožene kategorije stanovništva upućuju se da telefonski pozivaju mjesne zajednice na čijem području žive.

Sekretari mjesnih zajednica primat će pozive i vršiti evidenciju iskazanih potreba ugroženih stanovnika u periodu od 8 do 16 sati, o čemu će obavještavati timove, koji će raditi na terenu od 9 do 13 sati. Nakon 13 sati, radit će samo jedan tim za hitne intervencije. Evidentirane potrebe koje se zabilježe nakon 13 sati, a ne spadaju pod hitne intervencije, realizovat će se u narednom radnom danu.

Spisak volontera Crvenog križa Novo Sarajevo po mjesnim zajednicama objavljen je na web stranici Općine Novo Sarajevo (www.novosarajevo.ba), saopćeno je iz Odsjeka za informisanje, odnose s javnošću i protokolarne poslove Općine Novo Sarajevo. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.