open-navfaktor-logo
search
Žestoka reakcija
Nurkićev čas historije za Netanyahua: U BiH se dogodio genocid, ne podržavamo ubijanja nevinih
Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine i centar Portland Trail Blazersa Jusuf Nurkić poznat je po tome što često komentariše i društveno-politička dešavanja, pogotovo ukoliko imaju veze sa našom domovinom.
16.05.2021. u 20:02
get url
text

VEZANI TEKST - Džaferović odgovorio Netanyahuu: BiH ne podržava ubistva nedužnih civila u Gazi

Bosanskoj zvijeri danas se nije svidio status izraelskom premijera Benjamina Netanyahua u kojoj se za podršku aktuelnim akcijama Izraela protiv Palestinaca zahvalio i Bosni i Hercegovini, tako što je i zastavu naše domovine uvrstio među zastave drugih zemalja na čiju je "adresu" uputio istu "zahvalnicu".

Ranije danas zbog ove objave reagovao je i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, a sada je čas historije premijeru Izraela održao i Nurkić.

- Moja zemlja Bosna i Hercegovina je prošla kroz genocid. Mi nikada nećemo biti na strani agresora. Potretno je samo biti čovjek i stati protiv ratova i ubijanja nevinih ljudi i djece. Zaustaviti rat je jedina ispravna stvar, zaustaviti sve ratove - poručio je Nurkić u objavi na Twitteru u kojoj je "retvitovao" i objavu premijera Izraela.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.