Naime, igrači i osoblje danas prolaze medicinske preglede u milanskoj klinici La Maddonina uoči nastavka fizičkih aktivnosti, prenosi Anadolu Agency (AA).

Posjete igrača počele su jutros u 8.30 sati, a trajat će do četvrtka, jer grupe od sedam do osam igrača prolaze medicinske testove na klinici.

Trener Stefano Pioli i njegovi saradnici također će biti podvrgnuti testiranju, ali navodno su pregledi i testovi igrača mnogo temeljitiji. Naime, svi fudbaleri proći će stres test, elektrokardiogram i bit će im uzeti uzorci krvi prije nego što im se dozvoli da treniraju.

Igrači koji prođu testove od četvrtka će moći nastaviti s treninzima u Milanelu, gdje će raditi u grupama na tri raspoloživa terena. U početku će raditi kardio i treninge za sticanje fizičke spreme, a potom će krenuti i rad s loptom.

Zlatan Ibrahimović i Franck Kessie još se nisu vratili u Italiju, ali navodno Šveđanin je pristao da se vrati uprkos činjenici da se još uvijek ne zna tačan datum nastavaka Serie A.

Njih dvojica će po povratku u Italiju morati biti u samoizolaciji dvije sedmice, pa se očekuje da će ubrzo stići u Milano. Igrači koji su već obavili pretrage u La Madonnini su Jack Bonaventura, Lucas Biglia i Leo Duarte.

Serija A je prekinuta 9. marta zbog globalne pandemije koronavirusa. Nakon 26 odigranih kola, u vodstvu na tabeli je Juventus sa 63 boda.

Italija je jedna od najpogođenijih zemalja svijeta pandemijom koronavirusa. Do sada je u toj zemlji potvrđeno 29.079 smrtnih slučajeva od COVID-19, dok je više od 211.000 ljudi bilo pozitivno na koronavirus. Uz to epicentar italijanske epidemije je regija Lombardija, čiji je glavni grad upravo Milano.