open-navfaktor-logo
search
Iživljavanje
Objavljeni snimci horora u beogradskom vrtiću: Autistično dijete zatvarali u špajz i tukli ga
Objavljeni su užasni snimci iz vrtića "Zamak" u beogradskom naselju Voždovac.
21.01.2021. u 08:59
get url
text

Na njima se vidi kako vaspitačica drži dijete na podu i grubo ga s obje ruke diže u vazduh, na silu mu gura cuclu u usta, izvlači djecu iz špajza u kom su zatvorena, viče na njih dok ona jecaju i još mnogo toga, piše srbijanski portal Republika.

Roditeji djece koja idu u ovaj vrtić obratili su se novinarima tvrdeći da im djecu maltretiraju, ističući da se mališani iz obdaništa vraćaju istraumirani, te mole da ih ne vode tamo. Tragom te priče, novinari su došli u posjed jezivih snimaka.

Na njima se vidi se kako vaspitačica izvlači troje djece iz neke vrste improvizovanog špajza. Roditelji su kazali kako su čuli da  djecu u tu prostorijicu zatvaraju kad nisu dobra. Roditelji dodaju da su na osnovu loših iskustava svoje djece i razgovarajući jedni s drugima o tome došli do tih šokantnih saznanja, da im djeca bivaju maltretirana u vrtiću.

- U grupi je jedan dječak koji je blago autističan. Kad ne mogu da ga umire pošto ponekad plače, na silu mu nabiju cuclu u usta. Također, djeci koja uopće ne nose pelene van vrtića stavljaju ih da bi imali manje posla oko njih. Snimci koje sam vidio su za mene zaprepašćujući. Način na koji hvataju i guraju djecu, kako se deru na njih, pa to nije normalno - rekao je jedan roditelj.

Kada su novinari pozvali vrtić da provjere šta se dešava, javila se vaspitačica koja je uporno ponavljala da ne zna o čemu se radi. Vlasnik vrtića Duško Glušac tvrdi da je iznenađen ovim saznanjima.

- Ja ne znam ni za kakve primjedbe. Niko od roditelja se nije žalio, a da ja znam. Vaspitačice svakodnevno komuniciraju sa roditeljima. Niko mi ništa nije rekao. To što ste vi na snimcima vidjeli i sada mi pričate djeluje mi netačno. Koliko ja znam, neki veći propusti ne postoje, možda se nešto sitno provuče... Svakako želim da pogledam snimke koji potvrđuju priču. Ukoliko to bude tačno, mi ćemo, kao ustanova, reagovati i vaspitačice koje su krive, ako su krive, bit će sankcionisane - rekao je on, ne želeći da se upušta u dalje komentare.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.