open-navfaktor-logo
search
Jesi li za basket
Obnovljen teren za basket na igralištu Metalac
Na području općine Centar do sada smo obnovili 12 terena za basket, tri izvan Kantona Sarajevo, a svakako ćemo sa ovim aktivnostima nastaviti i u budućnosti,  kazao je Ajnadžić.
03.10.2019. u 16:17
get url
text
Metalac košarkaško igralište

U prisustvu velikog broja učenika i nastavnika, a u okviru projekta "Jesi li za basket", kojeg realizira istoimeno Udruženje u saradnji sa Općinom Centar, na sportskom igralištu Metalac u Gimnazijskoj ulici pored Prve gimnazije otvoren je obnovljeni teren za basket. 

U ime Općine Centar koja je finansirala obnovu terena prisustvovali su načelnik Nedžad Ajnadžić, pomoćnica za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić, te vijećnik Hamdija Hasanović, a u ime Udruženja "Jesi li za basket" predsjednik Zlatko Moratić i član Samir Avdić. 

Načelnik Ajnadžić je naglasio da Općina Centar čini sve napore kako bi u što kraćem vremenskom periodu sve sportske plohe stavila u funkciju.

- Zahvalan sam našim partnerima iz Udruženja "Jesi li za basket" jer zajedno realiziramo značajne projekte za mlade ljude. Igralište Metalac je obnovljeno, a posebno nas raduje vidjeti danas ove mlade ljude zbog kojih je ovaj projekat i realiziran. Ova lokalna zajednica ulaže značajna finansijska sredstva u obnovu i izgradnju dječijih i sportskih igrališta. Na području općine Centar do sada smo obnovili 12 terena za basket, tri izvan Kantona Sarajevo, a svakako ćemo sa ovim aktivnostima nastaviti i u budućnosti. Opredijeljeni smo da pravimo uslove za jedan sportski, odnosno zdrav život - kazao je Ajnadžić.

Moratić se zahvalio Općini Centar što su prepoznali značaj ovog projekta i podržali obnovu košarkaških igrališta.

- Konačno je došao na red i Metalac, kultni košarkaški teren na kojem su stasavali naši uspješni košarkaši. Pored košarkaškog terena obnovili smo odbojkaški i rukometni teren, kao i teren za mali fudbal koje mogu da koriste svi građani, a svakako i učenici Prve gimnazije. Postavljeni koševi su prenosivi zbog održavanja Sarajevo Film Festivala, istakao je Moratić, navodi se u saopćenju Općine Centar. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.