open-navfaktor-logo
search
Mezarje Grlića brdo
Od Amira Bjelanovića Tule se oprostili Dino Merlin, Fazla, Silajdžić....
Bjelanović je preminuo u Sarajevu u srijedu u u 58. godini
13.09.2019. u 17:45
get url
text

Na mezarju Grlića brdo u Sarajevu klanjana je dženaza Amiru Bjelanoviću Tuli, poznatom gitaristi, kompozitoru i tekstopiscu.

Na posljednjem ispraćaju bili su brojni pjevači, muzičari, političari, među njima Dino Merlin, Mladen Vojičić Tifa, Nazif Gljiva, Vlado Podany, Nedim Babović, Emir Bukovica, Dado Čaušević, Hamdija Salihbegović, Mujo Behmen, Muris Farajić, Amar Češljar, Dino Muharemović, Fahrudin Pecikoza, Zlatan Fazlić Fazla,  Semir Cerić Koke, Eldin Huseinbegović, Hari Varešanović, Adnan Šaran, Ismeta Dervoz, Dino Šaran,  Haris Silajdžić... 

{$galerijaFotografija}

Tula je okupio cijelu bh. estradu, a svi se slažu da je to učiniti samo dobar čovjek, kakav je on bio. 

Bjelanović je preminuo u Sarajevu u srijedu u u 58. godini. Duže vremena ovaj odlični muzičar borio se sa teškom bolešću, a podvrgnut je i operativnom zahvatu.

Vijest o smrti poznatog sarajevskog gitariste, kompozitora i tekstopisca Amira Bjelanovića Tule rastužila je cijelu bh. estradu. Muzičari, pjevači, muzički producenti i menadžeri, ali i glumci, režiseri, sportisti od srijede tuguju zbog odlaska velikog čovjeka i muzičara i jednog od najduhovitijih ljudi koji je ikad hodao Sarajevom.

Dženaza Bjelović Amir 13.09.2019
1 od 14
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.