open-navfaktor-logo
search
Opustjelo gradilište
Od Ilidže do Nedžarića: Jutarnje gužve uz nervozu i bez reda vožnje
Ko se uspije ukrcati u jutarnjoj špici sa Ilidže do Nedžarića u autobuse i stigne na vrijeme na posao, imao je sreću tog dana.
21.10.2021. u 17:38
get url
text
Nedžarići
Nedžarići

Za sve je kriva "rekonstrukcija" tramvajske pruge od Ilidže do Nedžarića, a odatle ponovo tramvajem prema centru Sarajeva i ponovo gužve oko ulaska putnika u tramvaj.

Od onoga što su obećali iz Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajeva, da će biti redari koji će upozoravati putnike da nose maske, do nesmetanog autobuskog saobraćaja do Nedžarića gotovo da nema ništa. Nema redara, sve je manje autobusa od Ilidže do Nedžarića i traje svakodnevna jutarnja bitka kako ući u autobus.

Dok se vrši rekonstrukcija pruge iz GRAS-a i Centrotransa trljaju ruke jer linije rade punom parom, a građani su prisiljeni a dugotrajna čekanja autobusa i tramvaja.

{$galerijaFotografija}

Tramvajske šine od Ilidže do Nedžarića već su uklonjene i od tada ne možete vidjeti ni radnika ni mašine da rade na ovom potezu. Tako je bilo i danas. Vidjeli smo jedan kamion i bager koji je utovarao zemlju u kamion, a kasnije su došla dva radnika i počeli farbati stubove od tramvajske mreže u žuto.

Od jutros saobraćaj prema centru grada još je usporeniji. Na kranjoj lijevoj traci u Nedžarićima postavljena su drvena tramvajska stajališta.

Autobusi saobraćaju sa terminala Ilidža do objekta Doma penzionera u Nedžarićima i od stajališta kod Heco pijace nazad do terminala na Ilidži. 



- Radnim danima autobusi će saobraćati svake tri minute, subotom svakih pet, a nedjeljom svakih sedam minuta. Prva vožnja radnim danima kreće u 5:10, a završava u 23:33 sati. Subotom autobusi počinju saobraćati u 5:15 i završavaju u 23:35 sati. Prvi autobus nedjeljom građani će imati na raspolaganju u 5:45, a posljednja vožnja za taj dan planirana je u 23:29 sati – obećao je Adnan Šteta, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, prije početka rekonstrukcije tramvajske pruge od Ilidže do Nedžarića.

Kako je obećanje ispunio najbolje znaju građani koji žive ili rade na Ilidži. Kažu da autobusi stižu kada hoće, da su gužve velike i da su svakodnevno u strahu da ne obole od korone.

IMG_20211021_093620.jpg
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.