open-navfaktor-logo
search
Gazzetta
Od princa do kralja: Italijani pronašli "krivca" za životnu formu Miralema Pjanića
Ove godine uspio je donijeti "komad Vučice" u Torino, što je utjecalo na njegov fantastičan start sezone, piše Gazzetta
09.10.2019. u 10:44
get url
text

Miralem Pjanić pruža najbolje partije od dolaska u Juventus. Od klasičnog veznjaka transformirao se u playmakera najboljeg italijanskog tima.

Bh. veznjak i Romi duguje mnogo. U Rimu je bilo odlično, sačuvao je prijatelje i veze, a ove godine uspio je donijeti "komad Vučice" u Torino, što je utjecalo na njegov fantastičan start sezone.

O čemu se radi? Pjanić ove godine ima dodatnu pomoć. Jedan od "krivaca" za grandiozne predstave je fizioterapeut Damiano Stefanini, stari poznanik bh. veznjaka iz ere dok je igrao u Romi.  Sada radi individualno sa Pjanićem. Drugi je Maurizio Sarri, trener koji mu je ponudio ulogu dirigenta u ekipi.

Stefanini je sedam godina radio u Romi, a obnašao je funkciju šefa fizioterapeuta.

Pjanić je mnogo truda uložio da fizičku spremu dovede na optimalan nivo, a dodatni rad s novim pomoćnikom pomaže mu da minimizira opasnost od povreda, piše Gazzetta dello Sport.

Veznjak Juventus stigao je ove sedmice na okupljanje reprezentacije BiH koju očekuju dueli protiv Finske i Grčke u kvalifikacijama za EURO 2020. Pjanić će biti kapiten Zmajeva, s obzirom na to da selektor Prosinečki ne može računati na povrijeđenog Edina Džeku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.