Od sada svi kupci mogu jednostavno i brzo naručiti željene proizvode iz Konzuma putem Glovo aplikacije, a dostava im stiže na kućnu adresu za manje od 45 minuta. U prvoj fazi implementacije ove usluge, dostava se vrši po najpovoljnijoj cijeni na tržištu koja iznosi fiksno 1,20KM bez obzira na udaljenost mjesta dostave.

- Sa željom da našim kupcima ponudimo dodatne pogodnosti, a ujedno prateći aktuelne trendove,  započeli smo saradnju sa Glovom zbog čega smo svi mi u Konzumu izuzetno sretni i ponosni. Svjedoci smo ubrzanog stila života i manjka slobodnog vremena te zato vjerujemo da će usluga brze dostave namirnica iz Konzuma za manje od 45 minuta biti značajna pogodnost za naše kupce i omogućiti im da vrijeme koje su provodili u kupovini od sada koriste za neke druge svakodnevne aktivnosti. Saradnja s Glovom je vid nadogradnje usluge internet kupovine, koju je Konzum svojevremeno prvi uveo u BiH, a aktivna je i danas – izjavio je Haris Arnautović, rukovoditelj Službe marketinga Konzuma.

Besplatna Glovo aplikacija se može preuzeti na mobitelu ili računaru, te na jednostavan način izvršiti narudžba željenih proizvoda iz Konzuma. Kupcima je omogućeno da izvrše narudžbu bez ograničenja u pogledu broja proizvoda ili njihove težine.

Dostava putem Glova za sada je moguća u Sarajevu i Mostaru, a do kraja godine će Glovo mreža biti proširena i na 20 drugih bh. gradova.