Zbog izvođenja neophodnih radova, dvosmjerno saobraćanje suprotnom trakom od zone radova, aktuelno je na dionicama autoputa A-1 Kakanj - Visoko (na mostu u naselju Dobrinje) i Podlugovi - Sarajevo sjever.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini - GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na putu Tuzla - Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog minerskih radova, za danas je u vremenu od 10 do 16 sati najavljena obustava saobraćaja na regionalnom putu Šipovo - Kupres.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Donji Vakuf - Jajce (Skela), Nemila - Žepče (Donja Golubinja), Grude - Ljubuški (na izlazu iz Gruda), Stolac - Hutovo (u mjestu Cerovica), Šipovo - Jezero i Gračanica - Srnice Donje, saopćeno je iz BIHAMK-a.