Zastupnički dom FBiH

Odobreno zaduženje od 11 miliona eura za izgradnju vodovoda "Plava voda"

Objavljeno: 16.07.2019. u 20:18

Realizacijom ovog projekta adekvatno vodosnabdijevanje će dobiti oko 250.000 građana tri općine Srednjobosanskog kantona, te općine Zenica.

Zastupnički dom Parlamenta FBiH na današnjoj petoj vanrednoj sjednici je odobrio izmjene i dopune Zakona o finansijskoj konsolidaciji privrednih društava u FBiH. Novopredloženo rješenje je da zahtjev za finansijsku konsolidaciju privrednog društva s većinskim učešćem državnog kapitala odgovorna osoba podnosi u roku od šest, a ne kao sada pet mjeseci od stupanja Zakona na snagu.

Također je, s dosadašnjeg 10.7.2019. godine, rok do kojeg maksimalno može trajati postupak finansijske konsolidacije produžen na 31.12.2021. godine.

Zastupnici su prihvatili zaduženje Federacije od 11 miliona eura za realizaciju projekta izgradnje vodovoda "Plava voda" za područja Travnik, Novi Travnik, Vitez i Busovača. Realizacijom ovog projekta adekvatno vodosnabdijevanje će dobiti oko 250.000 građana tri općine Srednjobosanskog kantona, te općine Zenica.

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije