Trener Želje

Odović: Igrači se privikavaju na moj način razmišljanja

Objavljeno: 09.11.2018. u 13:57

Plavi su pod imperativom pobjede i sigurno žele izaći iz krize igre i rezultata

FOTO: K. SOFTIĆ

Željezničar će u 17. kolu Preemijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Grbavica dočekati Tuzlu City.

Plavi su pod imperativom pobjede i sigurno žele izaći iz krize igre i rezultata.

– Ovo je izuzetno važna utakmica, postoji imperativ pobjede i morat ćemo se nekako iznijeti sa tim. Objektivno, sa pobjedom mnoge stvare bi došle na svoje. Naravno, najvažnije je da dođemo do igre, to je prvo i činjenica je da imamo određenih kadrovskih problema, no bez obzira na to, svi igrači su dobro radili. Ovi koji su na raspolaganju su spremni i motivisani, nadam se da ćemo odabrati one koji će biti najspremniji da odigraju dobru utakmicu, nadam se pobjedi - rekao je Odović, te potom dodao:

– Ne vidim razlog da ne odigraju dobro pod uvjetom da čitava ekipa bude dobro igrala onda bi to trebalo biti dobro. Radi se o tome da mi imamo dva važna taktička treninga, danas i sutra. Iskoristio sam priliku da radim jedan kondicioni i jedan uvodni trening i to je to. Činjenica je da se oni privikavaju na moj način razmišljanja. Očigledno je da su u situacijama kad je bila pozitivna atmosfera, bilo je dobro i većina njih je dobro igrala međutim kad smo ušli u malu krizu onda ulazimo u paralizu i ne izgleda to onako kako je trebalo. Da bi se nešto postiglo treba kontinuitet, svi igrači koji zadovoljavaju da ostanu i da nadogradimo sa četiri-pet igrača.

Utakmica se igra u nedjelju u 16:30 sati.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije