open-navfaktor-logo
search
Reakcije trenera
Odović: Ponavljaju nam se isti problemi, Šerbo: Ispustili smo dobru priliku
Fudbaleri Željezničar večerašnjim trijumfom protiv Čelika (3:2) prekinuli seriju od četiri utakmice bez pobjede
05.10.2018. u 20:16
get url
text
Milomir Odović i Bakir Šerbo

Željezničar je u prvom susretu 13. kola PLBiH na Grbavici savladao Čelik s 3:2. Izabranici Milomira Odovića tako su prekinuli seriju od četiri utakmice bez pobjede.

Gosti iz Zenice u 67. minuti imali su vodstvo od 2:1 i igrača više, ali tu prednost nisu uspjeli sačuvati do posljednjeg sudijskog zvižduka. Čelik se na kraju morao pomiriti s četvrtim ovosezonskim porazom.

- Mislim da smo odigrali jednu odličnu utakmicu, i mi i Željezničar. Čelik je odigrao sjajno, mirno i staloženo. Kontrolisali smo utakmicu tokom većeg dijela meča, ali su nas skupo koštale dvije greške. Ispustili smo dobru priliku da poslije dugo vremena upišemo gostujuću pobjedu - rekao je Bakir Šerbo, asistent Adnana Orneka.

- Nermin Jamak nije bio apsolutno spreman za svih 90 minuta. Imao je neku lakšu povredu - dodao je Šerbo i tako objasnio zbog čega je danas ponajbolji igrač Čelika izašao 20-ak minuta prije kraja utakmice.

Njegov kolega na klupi Željezničara Milomir Odović bio je izuzetno zadovoljan večerašnjom pobjedom.

- Svi mi imamo različita viđenja. Mi smo odigrali dosta ovakvih utakmica. Mislim da smo pored vodećeg gola imali šanse za još jedan ili dva. I onda se ponove problemi sličnim uvodnim minutama u susretu protiv GOŠK-a. Sami smo sebi zakuhali, pogotovo iskusni igrači, što je pomalo neshvatljivo - rekao je Milomir Odović, trener FK Željezničar.

- Uprkos mojim uputama katastrofalno smo reagovali u određenim situacijama. Svaka čast Čeliku, ali mi smo apsolutno bili bolji. Pogotovo zbog činjenice da smo imali igrača manje u posljednjih 25 minuta utakmice - dodao je Odović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.