open-navfaktor-logo
search
Poruka
Oglasio se MUP HNK u vezi s blokadom deponije Uborak
Iz MUP-a podsjećaju kako se odlukom Gradske uprave Grada Mostara javno okupljanje građana može održavati na dvije, za to predviđene lokacije
04.12.2019. u 14:50
get url
text

U vezi s blokadom odlagališta komunalnog otpada na Uborku saopćenjem za javnost oglasilo se Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona u kojem se navodi kako će MUP koristiti "sve raspoložive zakonom predviđene mjere i radnje u cilju održavanja javnog reda i mira te poštivanja zakonskih propisa o javnom okupljanju, te nesmetanog odvijanja prometa i funkcioniranje javnih službi".

Iz MUP-a podsjećaju kako se odlukom Gradske uprave Grada Mostara javno okupljanje građana može održavati na dvije, za to predviđene lokacije, uz prethodno pribavljeno rješenje nadležne policijske uprave, koje je potrebno zatražiti najranije 48 sati prije predviđenog održavanja skupa.

-Kod prethodnih okupljanja građana ispred deponije uočene su osobe koje imaju sumnjivu kriminalnu prošlost, te svojim ponašanjem i radnjama mogu dovesti do narušavanja javnog reda i mira i zlouporabiti skup u neke druge ciljeve. Uočeno je da su iste osobe upućivale i određene prijetnje. Funkcioniranje i rad deponije reguliraju za to nadležne institucije, a nipošto udruge i pojedinci - poručili su iz kantonalnog MUP-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.