open-navfaktor-logo
search
Predsjednik FSBiH
Oglasio se Zeljković: Za sve one koji nas napadaju...
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine u četiri dana odigrala je dvije prijateljske utakmice na Bilinom polju u Zenici.
30.03.2022. u 15:26
get url
text
get url
text

Zmajevi ponovo nisu briljirali. Bh. tim poražen je od Gruzije rezultatom 1:0, a identičnim rezultatom slavio je protiv Luksemburga.

Da se očekivalo više, potvrdio je predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković.

- Za sve one koji ovih dana napadaju svim sredstvima rukovodstvo Saveza, selektore i igrače A reprezentacije želim istaći da smo i sami više očekivali od martovskih prijateljskih susreta - napisao je Zeljković na svojoj Facebook stranici.

Očito da Zeljković poziciju prvog čovjeka bh. fudbala koristi za vlastitu promociju jer njegova poruka nije objavljena na zvaničnom sajtu Fudbalskog saveza BiH.

- Naša očekivanja i želje su jedno, a stvarnost i situacija u kojoj se nalazimo nešto sasvim drugo. Poznavaoci fudbala znaju da već nekoliko godina nema rezultatskog napretka i da ga nije moguće preko noći postići. Reprezentacija je u stvaranju, i kao što je izjavio naš kapiten Edin Džeko, potrebno je malo strpljenja i razumijevanja da bi se napravio tim koji će se ponovo plasirati na neko veliko takmičenje - smatra Zeljković.

- Naš cilj je plasman na EURO 2024, a utakmice u Ligi nacija će biti jedna vrsta pripreme za ostvarenje tog cilja. U tom smislu igrači, posebno ovi mlađi, koji tek stasavaju, imat će našu punu podršku i povjerenje. Siguran sam da će strpljenje i podrška, a ne konstantan pritisak, pomoći selektoru i igračima da naprave ono što od njih očekujemo, i mi i javnost. Reprezentacija se stvara nekoliko godina, a ne za nekoliko utakmica i ponavljam, naš cilj je plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine - poručuje Zeljković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.