open-navfaktor-logo
search
Liga nacija
Ogromni problemi: Zmajevi u Belfastu bez kompletne odbrane
Sve je krenulo povredom Kolašinca, a onda su se redali otkazi
04.09.2018. u 11:30
get url
text

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine počela je pripreme za Ligu nacija, novo takmičenje pod kišobranom UEFA-e, koje kreće ove sedmice.

Zmajeve očekuju dvoboji sa Sjevernom Irskom i Austrijom, a Robert Prosinečki je najbolje bh. fudbalere okupio u ponedjeljak na Ilidži.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine uoči predstojećih utakmica suočava se s brojnim problemima. Naročito kada je u pitanju defanzivna linija.

Sve je krenulo povredom Kolašinca, a onda su se redali otkazi. Robert Prosinečki ostao je na toj poziciji i bez Bojana Nastića, koji je povrijeđen stigao na okupljanje, a Eldar Ćivić je rovit, danas je na pregledima, nakon čega će biti sve mnogo jasnije.

Povrijeđeni na okupljanje su stigli Ognjen Vranješ i Ermin Bičakčić, koji neće biti u avionu za Belfast.

Darko Todorović ima tri žuta kartona koja je prenio iz kvalifikacija igrajući za mladu reprezentaciju. U Savezu su obaviješteni iz UEFA-e da on nema pravo nastupa u Ligi nacija, a krovna kuća bh. fudbala zatražila je dodatno pojašnjenje.

Kako će izgledati bh. tim protiv Sjeverne Irske vjerovatno u ovom trenutku ne zna ni sam selektor. Žutog očekuje mnogo neprespavanih noći.

S obzirom na to da u timu nema Begovića, među stative će Šehić.

Na stoperskim pozicijama sigurni su Šunjić i Zukanović. Na desni bok bi mogao Bešić, s obzirom na to da je ranije pokrivao taj dio terena, a na lijevi Ćivić, naravno, pod uvjetom da bude "fit". Ako ne, onda će Žuti i njegov stručni štab biti primorani na improvizaciju.

U veznom redu sigurni su Pjanić, Višća i Duljević, a u napadu Džeko. Za još dvije pozicije u sredini terena konkurišu Sarić, Krunić, Cimirot i Prcić. Za koga će se odlučiti selektor, ostaje nam da vidimo.

Utakmica između Sjeverne Irske i Bosne i Hercegovinje igra se u subotu 8. septembra na Windsor Parku u Belfastu. Meč je zakazan za 15 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.