Zastupnik Elmedin Konaković podsjetio je predsjedavajućeg kako prema Pravilniku može zastupnike opomenuti ukoliko opstruiraju sjednicu.

- Mnogi su najavljivali razvlačenje pameti ovom narodu i najave koje smo imali od kolege Zahiragića i Devića, koje su i drugi zastupnici čuli, da će razvlačiti sjednice Skupštine sigurno će im se obiti o glavu, i njima i njihovoj stranci – kaže Okerić i dodaje:

- Tako da, u duhu Poslovnika onako kako to Poslovnik nalaže, kada se god neko javi, traži poslovničku intervenciju, pitanje, trudit ću se da izađem u susret i ne prepoznam zlonamjernost. Kada to prvi put utvrdim, prekidat ću, kao i do sada što radim.

Zastupnik Zahiragić odgovorio je kako se upravo u intervenciji Konakovića mogla prepoznati opstrukcija.

- Niti su poređenja sa Ratkom Mladićem koji kaže "razvucite im pamet", zbog toga što diskutujemo o tačkama dnevnog reda primjerene sa vaše strane, niti je kolega Dević otišao spavati, nego je otišao na dženazu, niti mi razvlačimo pamet bilo kome, a ponajmanje gledaocima, niti ne radimo. Baš suprotno predsjedavajući. Čitanje materijala i diskutovanje o istim ne može biti shvaćeno kao opstrukcija – odgovorio je Zahiragić.

On je naglasio kako ni na koji način svojim pitanjima nije uradio ništa suprotno Poslovniku.

- Sreća pa se ovo snima i gledaoci mogu vidjeti koga zanima Zavod zdravstvenog osiguranja, koga ne zanima, koga zanimaju bitne teme i visoko obrazovanje. Na svakoj sjednici kolega Okeriću sam od početka do kraja i o svakoj tački diskutujem jer mislim da me plata od preko 2.500 KM obavezuje da čitam materijale i da diskutujem o istim – zaključio je Zahiragić.