Na najvažnijem klupskom prvenstvu na svijetu, OKI Fantomi su u prvoj utakmici ubjedljivo slavili sa 3:0 protiv hrvatske ekipe OKI Zagreb, dok su u drugoj utakmici pobijedili njemačku ekipu Bayern 04 Leverkusen rezultatom 3:1.

- Imali smo dvije jake utakmice. Prva protiv Zagreba, koji su dobra ekipa, ali uspjeli smo ih savladati sa 3:0, dok je utakmica protiv Bayer Leverkusena bila teža. Znali smo da će biti dosta teška utakmica, jer se radi o jakoj ekipi, koja je oduvijek na vrhu evropske klupske odbojke - kaže Mirzet Duran kapiten Fantoma nakon utakmice.

Fantomi večeras igraju polufinalnu utakmicu i nadaju se da će se uspjeti plasirati u finale Kupa šampiona.

- Sve osim finala bio bi neuspjeh - rekao je Mirsad Mirojević, direktor Fantoma uoči odlaska ekipe.

OKI Fantomi do sada su četiri puta bili na krovu Evrope. 

Fantomi koji su aktualni prvaci BiH u sjedećoj odbojci, tokom prošle godine također su osvojili tri turnira. Pobjednici su Međunarodnog turnira Prijateljstvo, održanom u Zagrebu, potom Međunarodnog turnira u sjedećoj odbojci u Kikindi, te osvajači zlatne medalje na Međunarodnom turniru Sarajevo open 2021.

Na 77. Izboru najuspješnijih sportista i sportskih ekipa, OKI Fantomi su proglašeni za najuspješniji klub u Bosni i Hercegovini, dok je kapiten kluba Mirzet Duran proglašen za najuspješnijeg sportistu.

Bitno je napomenuti da je Duran također proglašen kao MVP Evropskog prvenstva u Turskoj 2021 godine. Odlazak Fantoma na Kup šampiona Evrope finansijski su pomogli Vlada Federacije BiH, Kantona Sarajevo, BH pošte, te Sarajevo city centar.