open-navfaktor-logo
search
Turnir u Italiji
OKI Fantomi u polufinalu Kupa šampiona
Prvaci Bosne i Hercegovine, Odbojkaški klub invalida Fantomi sa dvije pobjede plasirali su se u polufinale Kupa šampiona, koje se ove godine igra u italijanskom gradu Nola.
26.03.2022. u 17:37
get url
text

Na najvažnijem klupskom prvenstvu na svijetu, OKI Fantomi su u prvoj utakmici ubjedljivo slavili sa 3:0 protiv hrvatske ekipe OKI Zagreb, dok su u drugoj utakmici pobijedili njemačku ekipu Bayern 04 Leverkusen rezultatom 3:1.

- Imali smo dvije jake utakmice. Prva protiv Zagreba, koji su dobra ekipa, ali uspjeli smo ih savladati sa 3:0, dok je utakmica protiv Bayer Leverkusena bila teža. Znali smo da će biti dosta teška utakmica, jer se radi o jakoj ekipi, koja je oduvijek na vrhu evropske klupske odbojke - kaže Mirzet Duran kapiten Fantoma nakon utakmice.

Fantomi večeras igraju polufinalnu utakmicu i nadaju se da će se uspjeti plasirati u finale Kupa šampiona.

- Sve osim finala bio bi neuspjeh - rekao je Mirsad Mirojević, direktor Fantoma uoči odlaska ekipe.

OKI Fantomi do sada su četiri puta bili na krovu Evrope. 

Fantomi koji su aktualni prvaci BiH u sjedećoj odbojci, tokom prošle godine također su osvojili tri turnira. Pobjednici su Međunarodnog turnira Prijateljstvo, održanom u Zagrebu, potom Međunarodnog turnira u sjedećoj odbojci u Kikindi, te osvajači zlatne medalje na Međunarodnom turniru Sarajevo open 2021.

Na 77. Izboru najuspješnijih sportista i sportskih ekipa, OKI Fantomi su proglašeni za najuspješniji klub u Bosni i Hercegovini, dok je kapiten kluba Mirzet Duran proglašen za najuspješnijeg sportistu.

Bitno je napomenuti da je Duran također proglašen kao MVP Evropskog prvenstva u Turskoj 2021 godine. Odlazak Fantoma na Kup šampiona Evrope finansijski su pomogli Vlada Federacije BiH, Kantona Sarajevo, BH pošte, te Sarajevo city centar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.